خبرگزاری ایرنا :
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی اکو، سرور بختی در مراسم جشن یلدایی گروه مشاغل زنان ایرانی (صنایع دستی) که روز با حضور جمع زیادی از مسئولان کشوری و دیپلماتهای مقیم تهران در محل کاخ سعدآبا تهران برگزار شد، گفت: امروز ما در کنار زنانی گرد هم آمده ایم که هم چرخ اقتصاد را به حرکت در می آورند و هم رکن خانواده را حفظ می کنند.
وی همچنین افزود: اینان زنانی هستند که اصالت خویش را از قلب تاریخ می گیرند و به هویت شرقی خود می بالند.
سرور بختی با بیان اینکه زنان اگر نباشند، جهان قلب و روحی ندارد. فردایی ندارد و نسل بعدی هم نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: زنان شرقی هم می توانند قله های بلند کوههای هیمالیا و پامیر را فتح کنند و هم بر دشتهای وسیع و حاصلخیز، رنگ آبادانی و زندگی بزنند.
وی ادامه داد: به احترام شما که قلب جهان هستید، سر تعظیم فرود می آورم.
رئیس موسسه فرهنگی اکو در خاتمه با خواندن ابیاتی از شاعر شهیر تاجیک استاد میرزا تورسون زاده به مقام زنان اکو ادای احترام کرد که با استقبال فراوان حضار روبرو شد.
ابیاتی که پروفسور سرور بختی از استاد میرزا تورسون زاده برای ادای احترام به زنان منطقه اکو خواند، به شرح زیر است:
زن اگر آتش نمی شد، خام میماندیم ما
نورسیده بادهی در جام میماندیم ما
زن اگر ما را نمیبخشید عمری بردوام
بیتخلص، بینسب، بینام، میماندیم ما
گر نمیدیدیم ما از کودکی آغوشِ گرم
از محبت بیخبر، ناکام میماندیم ما
گر به چشمِ ما نمیدوشید مادر شیرِ خویش
کورِ مادرزاد در ایام میماندیم ما
گر نمیآموختیم از زن ره و رسمِ ادب
بدگهر، بدذات، بدفرجام، میماندیم ما
زن اگر آتش نمی شد، خانهی ما سرد بود
بی چراغ روشنی در شام میماندیم ما
گر کلامِ اولین از زن نمیآموختیم
لب فروبسته همه چون لام میماندیم ما
آتش زن بود که ما سوختیم و ساختیم
ورنه چون سنگ سرِ اهرام میماندیم ما
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ۳۶ سال پیش (سال ۱۹۸۵) وقتی سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) توسط ایران، پاکستان و ترکیه تاسیس و عملا جانشین سازمان همکاری منطقهای برای توسعه (RCD) (۱۹۶۴ تا ۱۹۷۹) شد، شاید تصور نمیشد اکو به سازمانی فراگیر در منطقه با ۱۰ عضو تبدیل شود و همکاریهای مشترک در آن از حوزه های ارتباطی و حملونقل و ترانزیت تا حوزه بیمه و کشاورزی و انرژی گسترش یابد.
۸ سال بعد از تاسیس اکو (سال ۱۹۹۲)، پنج جمهوری (قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان) از آسیای مرکزی، جمهوری آذربایجان از قفقاز جنوبی و همچنین افغانستان به این سازمان ملحق شدند و اکنون این سازمان به یک ظرفیت مهم و یک بازار بزرگ منطقهای با ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت تبدیل شده است.